top of page
Търсене
  • Снимка на автораTodorka Zheleva

Седем стадия на дисбаланс

Актуализирано: 3.12.2019 г.


Здравият човек е също една устойчива самоочистваща се информационна система – 100% здрав. Това е изключително динамично състояние. При всяко чуждо въздействие настъпва дисбаланс. Седем са нивата на преход от здраве към болест в зависимост от процента на чуждо информационно замърсяване, като всяко от тях се характеризира с определена симптоматика.

I ниво – УМОРА

Настъпва когато здравият човек се натовари с до около 14,3% чуждо информационно въздействие. За да настъпи баланс в системата, човек трябва да почине, не само физически, но и емоционално и психически. Обратимо състояние само след почивка и спокоен сън.

Ако обаче човек пренебрегне първите симптоми и с помоща на стимулатори (кафе, цигари, алкохол) се опита да превъзмогне умората, той допълнително увеличава % на токсично външно въздействие и като се добави и чуждото вътрешно въздействие, а именно вещества произвеждани от самия организъм в състояние на емоционален стрес (гняв, омраза, страх и др.) той стига до II ниво.

II ниво – ГЛАВОБОЛИЕ

Получава се при до 28,6% чуждо (вътрешно и външно замърсяване). Обратимо състояние след почивка, сън, повече вода, здравословни оздравителни процедури като разходка в парк, масажи, растителна диета и т.н. Ако обаче човек пренебрегне и тези симптоми и чрез медикаменти продължи да замърсява, а не да стимулира естественото самоочистване на своя организъм, преминава към III ниво.

III ниво – ВЪЗПАЛЕНИЕ

Получава се при до 42,86% замърсяване на системата. То може да бъде остро и хронично. Засягат се кожа и лигавици – обриви, колит, гастрит, язви, афти, течения от нос, очи, бъбречни възпаления и т.н. Нарушава се киселинното състояние (PH) на кожата и лигавицата и се създават благоприятни условия за размножаване на бактерии, вируси, гъбички и т.н.

Обратима фаза, ако се спазва всичко споменато до тук в посока очистване на организма, плюс здравословен хранителен режим. Възстановяване киселинността на кожа и лигавици с природни средства, а не химическо въздействие за унищожаване на микроорганизмите.

IV ниво

До около 57,14% замърсяване на системата. След като не може да се освободи от токсините, тялото започва да ги складира в кухините и в мастните депа, за да не пречат на функцията на организма ( по стените на кръвоносните съдове, в ставите, в жлъчка, бъбреци, синуси) и др.

Обратима фаза. Търпеливо и продължително подпомагане в посока очистване на организма с природни средства, процедури, хранителни добавки и др. Целта е изчистване чрез зареждане на клетката с необходимите и витамини, минерали, микроелементи, ензими, аминокиселини, енергия, които се усвояват лесно от организма, без да трябва той да се натовари с тяхната преработка.

V ниво

До около 71,43% замърсяване на системата. Фаталната граница. Токсини и шлаки се отлагат по коронарните и мозъчните съдове(инфаркти, инсулти). Функционалните възможности на органите и системите с ограничени. Шлаките блокират постъпването на информация от периферията, тя не попада в мозъка. Образува се вътрешна броня и човек не може реално да оцени, че всички органи и системи са в дисбаланс в различна степен. Някои хора преживяват това ниво, но и то е обратимо при категорична промяна на стила на живот.

VI ниво

При до около 85,7% замърсяване на системата. Няма свободни вътрешни пространства и клетката става склад за токсините. Клетъчна интоксикация . Постепенно намалява възможността на клетките да комуникират помежду си и да изпращат или приемат сигнали от мозъка. Забавена е скоростта на вътрешните процеси. На места клетките започват да се увеличават , като все по-слабо улавят командите идващи от мозъка ( доброкачествени тумори, фиброми ).

VII ниво

При замърсяване на системата над 90% клетките престават да изпълняват специфичната си функция и се опитват да се смосъхранят. Те започват безконтролно да си похапват и също така безконтролно да се размножават. Злокачествени заболявания.

Това разбира се е само схема и не винаги прехода от ниво в ниво е точен и категоричен. Може да имате симптоми от различни нива, но никога не забравяйте, че баланса се постига чрез изчистване и хармонизиране. Ако до преди 60 –80 години това е било възможно само чрез физически и духовен пост, молитва, почивка, сън, то във века на свръхинформацията, модерните технологии и генното инженерство, които ни натоварват с чужди информационни полета се налага употребата на нови адекватни с времето храни (хранителни добавки), които да подпомогнат естествената самоочистваща дейност на нашия организъм.

Не се страхувайте от симптомите на изчистване, опознайте ги и ги благославяйте. По-добре обрив върху кожата, отколкото дълбоки увреждания на важни органи. Представете си човека на слоеве като зелка или лук. Проблема, за да бъде изчистен от важен орган или система, трябва да мине през слоевете навън. Посоката е от вътре навън, от важни към по-маловажни органи и системи.

Научете се да управлявате вашите емоции, стремете се към баланс на физическо, духовно и емоционално ниво. Само тази система, която се намира във вътрешно равновесие може да съществува дълго.

Д-р Ананиева-лектор от Русия, 13.04.2003г. Институт по хигиена София

За да сме здрави, ние се нуждаем от ежедневна детоксикация на организма, чрез набавяне на необходимото на клетъчно ниво , а не чрез гладуване. Чрез продуктите на ФЛП ние предлагаме една хармонизираща природна фармакотерапия. Гелът от Алое Вера е необходима ежедневна напитка с адаптогенни и хармонизиращи свойства – съкровищница на витамини, минерали, микроелементи, аминокиселини, ензими.

Д-р Мария Папазова – холистичен лекар член на БАН

44 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page