top of page
Търсене
  • Снимка на автораTodorka Zheleva

Как живеем днес?


През целия си живот,всяко човешко същество се стреми към това да се чувства и да изглежда добре. Каква обаче е действителността - в заобикалящия ни съвременен свят, свят в който смело можем да кажем, че изобилието е в своя апогей. Супер модерен свят, пълен с екстри , свят в който сме толкова облагодетелствани от "удобства", ние всъщност страдаме все повече както на физическо, така и на емоционално ниво.

Живеем все повече във все по-големи градове, където хиляди фабрики произвеждат така наречените блага, които да подобрят живота ни. Работим все по-усилено, за да можем да си осигурим тези блага и да подобрим стнадарта си и качеството си на живот. Храним се красиво, но в същото време на бързо и на крак, като в повечето случаи онова, което слагаме в устаат си е толкова обработено, че трудно би могло да се нарече храна - в истинския смисъл на думата, а е просто обем, който запълва стомаха и притъпява чувството на глад, но няма никаква хранителна стойност, а именно жизнено важните ни витамини, минерали, аминокиселини и други нутриенти и градивни хранителни вещества. И в края на деня сме толкова изморени от препускане в луда надпревара със себе си, че имаме сили и желание само и единствено да се отпуснем в някое удобно местенце в "моят дом- моята крепост"! Нека да спрем за миг и да си спомним как е устроена Природата?! ТЯ е най-големият творец и когато говорим за природосъобразен начин на живот, именно ТЯ трябва да бъде нашата отправна точка и пътеводител. Разбира се, това в никакъв случай не означава да изоставим живота си в града , да избягаме или да се превърнем в отшелници в палнината!


Човешкият организъм е прецизна машина, даже съвършена саморегълираща се система, която обаче, за да функционира безпроблемно има нужда от равновесие. А какво се случва когато това равновесие бува нарушено- едва ли има останал човек, който да не е чувал за т.нар. оксидативен стрес. Оксидативния стрес представлява натрупване на прекомерно количество свободни радикали, от които организма не успява да се освободи, което пък от своя страна води до увреждане на много здрави клетки в човешкия организъм. Това на свой ред е последвано от нарушаване правилното функциониране на цели органи и системи.


Ето защо в днешно време все повече хората имат нужда сериозно и отговорно да обърнат внимание на този проблем и сами да поемат контрола над това собствената им съвършена саморегулираща се система да работи и функционира правилно.

КАК би могло да се случи всичко това - като се подпомогне на организма да се изчисти от вредните последствия на оксидативния стрес.


Един от начините да се случи това е регулярно да се прави детоксикация на организма!


следва продължение................

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page